Omgeving

Op wandelafstand van het centrum van Arcen, de kasteeltuinen, Bierbrouwerij Hertog Jan, recreatiepark Klein Vink en het bekende Thermaalbad.

Evenementen

In de buurt van Arcen is altijd wel iets bijzonders te beleven.

Meer info

Een compleet overzicht van evenementen vindt u op deze pagina
Bekijk Evenementen

Reviews

Onze gasten zijn zeer positief over onze Bed & Brekfast!

Meer info

Nieuwsgierig naar wat onze gasten precies vinden?
Toon reviews

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meer info

Volg het laatste nieuws en blijf op de hoogte van B&B Knooppunt 70
Bekijk nieuws

Arcen (geschiedenis).

Arcen (in het Arcens Árse) is de noordelijkste kern van de gemeente Venlo in Nederlands Limburg, zo’n 12 kilometer ten noorden van de stad Venlo. Arcen ligt aan de meest oostelijke Maasbocht.

In de vroege middeleeuwen behoorde Arcen toe aan het territorium Straelen en het werd in 1064 door gravin Irmentrudis geschonken aan de Abdij van Siegburg. In 1330 scheidde Arcen zich af van Straelen en werd een afzonderlijke heerlijkheid die een leen was van Gelre. Arcen claimde toen reeds een stapelrecht op de Maas. De heerlijkheid werd toebedeeld aan de gebroeders Van Buren. In de 14e eeuw had Arcen al een omwalling met drie poorten, ofschoon het geen stadsrechten bezat. De omwalling moest strafexpedities van concurrerende steden, zoals Venlo weren. In 1503 verkreeg Arcen het marktrecht. In 1586 werd Arcen -ondanks de omwalling- door de Venlonaren platgebrand, inclusief het buiten de wallen gelegen Sint-Barbaraklooster. In 1635 en 1646 werd Arcen door oorlogsgeweld verwoest en in 1681 woedde er een stadsbrand.

Na 1648 behoorde Arcen bij Spaans Opper-Gelre. Tijdens de Spaanse Successieoorlog werd het door Pruisische troepen bezet, en zo bleef het als deel van Pruisisch Opper-Gelre ongeveer een eeuw lang Duits (tot 1814).

De huidige kern vormde zich gedurende de 19e eeuw, en in de tweede helft van de 20e eeuw werden aan de noordzijde enkele woonwijken bijgebouwd.

Arcen behoorde vanouds tot de gemeente Arcen en Velden. Die is in 2010 opgegaan in de gemeente Venlo.

 

Bierbrouwerij Hertog Jan

Op loopafstand (300m) van onze Bed en Breakfast ligt de Hertog Jan bierbrouwerij. 

Bij de Hertog Jan Brouwerij in Arcen kun je de authentieke koperen brouwketels en de sfeervolle kelder met flessen Grand Prestige van diverse jaargangen bewonderen.

Je bent van harte welkom voor een rondleiding. Gedurende een uur lang volgt u, onder begeleiding van een ervaren gids, het complete brouwproces. Je ruikt de hop, proeft de mout en natuurlijk… het bier. En je ontdekt de passie waarmee het bier gebrouwen wordt.

Kasteeltuinen

Wandel zelf door de prachtige tuinen van kasteel Arcen. Een dagje naar de kasteeltuinen is een leuk en uniek uitje voor jong en oud. Er is hier wat te doen voor iedereen. Wandelen door de bloemen of gezellig midgetgolfen. En is het dan tijd voor een kopje koffie en wat lekkers? Dan kunt u terecht bij de horeca gelegenheden die aanwezig zijn op het park.

Foto impressie

Wij heten u van harte welkom!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan horen we het graag. Bent u er al uit en wilt u meteen boeken? Dat kan makkelijk en snel via onze boekingspagina.

nl_NLDutch